Agenda

Generator

Boekpresentatie “Hotel Heilstaat”

Geertjan Cornelissen (NL)
Nancy Ostermann (NL)

Boekpresentatie “Hotel Heilstaat” Op zaterdag 26 november 2016 om 20.00 uur presenteren we, vers van de drukker, ons fotoboek “Hotel Heilstaat”. Het boek is die avond ook te koop voor 50 euro. Gelimiteerde uitgave 95 euro. Het wordt een feestelijke avond met vinyl gedraait door DJ Beek en MCMor. Hotel Heilstaat Fictief maar niet verzonnen Fotografie Nancy Ostermann en Geertjan Cornelissen (Verse Beeldwaren) De eerste vrouw in de ruimte. Een arbeidster die het schopt tot kosmonaut. Heldin in haar eigen Sovjet droom. Ze gordt haar beha om. Een kloek harnas tegen de G-krachten. De 78-jarige Kolchoz-arbeider Nicolai die met zijn 9 geiten door het modderige dorp “Oktober” sjokt. Diep in zijn jaszak het schrift met zijn 1258-delige luciferdoosjesetiketten-verzameling. Is het echt wat je ziet? Geënsceneerd? Achter het voormalige Ijzeren Gordijn gingen we op zoek naar een verdwenen wereld die soms nog volop in leven blijkt te zijn, al is het maar in de hoofden van de mensen. De afgelopen jaren bezochten we de voormalige Sovjet-staten; Wit-Rusland, Azerbeidjan, Oekraïne, Moldavië, Rusland, Oezbekistan en Kazachstan. Soms stuitten we ter plekke op interessante mensen en situaties, soms gebruikten we onze verbeelding om zo alsnog de situaties te creëren die we niet tegenkwamen. Daardoor werden we zelf onderdeel van het verhaal van Hotel Heilstaat. In Hotel Heilstaat reizen we tussen tijden en culturen. Verweven we de historie met het heden, de feiten met beredeneerde fictie, en construeren zo onze eigen werkelijkheid. Naast de documentaire foto’s zetten we beelden in scene, vaak met onszelf als model. Associatief, met veel plezier en oprechte interesse in de landen die we bezochten, verzamelden we de elementen. De materialen, de foto’s, waarin de beeldtaal van propaganda te herkennen is. Het zijn stukjes van een puzzel die niet precies in elkaar passen en ook niet af is. Ze horen bij elkaar omdat ze binnen een zelfde sfeer passen. Het geheel vormt een geconstrueerd verhaal. Fictief maar niet verzonnen. COLOFON; Fotografie; Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann (Verse Beeldwaren) Tekst; Hans Horsten Ontwerp; Koen Geurts Formaat 24 x 33 cm Omvang 368 pagina’s Nancy Ostermann (1970) en Geertjan Cornelissen (1969) studeerden samen af van de Kunstacademie St.Joost in Breda. Sindsdien werken zij samen onder de naam “Verse Beeldwaren”.
Event(s)

Referentie(s)
Boekpresentatie “Hotel Heilstaat”

Boekpresentatie “Hotel Heilstaat”

Boekpresentatie “Hotel Heilstaat”

Op zaterdag 26 november 2016 om 20.00 uur presenteren we, vers van de drukker, ons fotoboek “Hotel Heilstaat”. Het boek is die avond ook te koop voor 50 euro.

Gelimiteerde uitgave 95 euro.

Het wordt een feestelijke avond met vinyl gedraait door DJ Beek en MCMor.

Hotel Heilstaat

Fictief maar niet verzonnen

Fotografie Nancy Ostermann en Geertjan Cornelissen (Verse Beeldwaren)

De eerste vrouw in de ruimte. Een arbeidster die het schopt tot kosmonaut. Heldin in haar eigen Sovjet droom. Ze gordt haar beha om. Een kloek harnas tegen de G-krachten.

De 78-jarige Kolchoz-arbeider Nicolai die met zijn 9 geiten door het modderige dorp “Oktober” sjokt. Diep in zijn jaszak het schrift met zijn 1258-delige luciferdoosjesetiketten-verzameling.

Is het echt wat je ziet? Geënsceneerd?

Achter het voormalige Ijzeren Gordijn gingen we op zoek naar een verdwenen wereld die soms nog volop in leven blijkt te zijn, al is het maar in de hoofden van de mensen.

De afgelopen jaren bezochten we de voormalige Sovjet-staten; Wit-Rusland, Azerbeidjan, Oekraïne, Moldavië, Rusland, Oezbekistan en Kazachstan. Soms stuitten we ter plekke op interessante mensen en situaties, soms gebruikten we onze verbeelding om zo alsnog de situaties te creëren die we niet tegenkwamen. Daardoor werden we zelf onderdeel van het verhaal van Hotel Heilstaat.

In Hotel Heilstaat reizen we tussen tijden en culturen. Verweven we de historie met het heden, de feiten met beredeneerde fictie, en construeren zo onze eigen werkelijkheid. Naast de documentaire foto’s zetten we beelden in scene, vaak met onszelf als model. Associatief, met veel plezier en oprechte interesse in de landen die we bezochten, verzamelden we de elementen. De materialen, de foto’s, waarin de beeldtaal van propaganda te herkennen is. Het zijn stukjes van een puzzel die niet precies in elkaar passen en ook niet af is. Ze horen bij elkaar omdat ze binnen een zelfde sfeer passen. Het geheel vormt een geconstrueerd verhaal. Fictief maar niet verzonnen.

COLOFON;

Fotografie; Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann (Verse Beeldwaren)

Tekst; Hans Horsten

Ontwerp; Koen Geurts

Formaat 24 x 33 cm

Omvang 368 pagina’s

Nancy Ostermann (1970) en Geertjan Cornelissen (1969) studeerden samen af van de Kunstacademie St.Joost in Breda. Sindsdien werken zij samen onder de naam “Verse Beeldwaren”.