Agenda

Generator

Dutch design week (DDW)

De Fabriek - Dutch Design Week 2022
Opaline
Textiel
Song
Erika Roux - Polder We
Jonah Attalla - Zine Portret
Erika Roux - Polder Western at Residency Talk #7
Alexander Heil (DE)
Jonah Attalla (EG)
Erika Roux (FR)

Tijdens Dutch Design Week 2022 zijn er 2 solo exposities, 1 groepsexpositie, een nieuwe editie van de Residency Talks en een Designer Talk te bezoeken bij De Fabriek:

♦ Alexander Heil - The Whalesong Project
The Whalesong Project is de overkoepelende titel van een aantal projecten van Alexander die rusten op het gebied van geluid, veldopname en sounddesign. Tijdens Dutch Design Week manifesteert dit project zich als een immateriële geluidssculptuur verspreid door de stad. Het is een pad van geluidsobjecten geboren uit de eigen geluiden van De Fabriek, geplaatst tussen het centraal station tot aan De Fabriek. Voor de ervaring van dit werk zijn een smartphone en oortjes noodzakelijk.

Voor meer over dit project, klik hier

Alice Pandolfo - Twisted excess
Alice Pandolfo laat ons een bijna vergeten geschiedenis beleven. Ze hergebruikt en assembleert glas en kristal van kroonluchters en lampen die aan onze voorouders toebehoorden. Het glas wordt opnieuw gecombineerd en gesneden om een nieuwe harmonie te vinden.
 

Voor meer over dit project, klik hier

♦ LUCA School of Arts (BE) - Masters Textile Design
LUCA School of Arts exposeert textiel-projecten geplaatst in een breed onderzoekskader: textiel als materiaal maar ook als medium om culturele waarden, betekenissen en tijdgeest te vertegenwoordigen, binnen het veld van kunst en design en de cross-overs daartussen. 

Exposanten: Michaela Armani - Emma Bellengé - Helena Cnockaert - Annelien Kiekens - Céline Lambrechts - Marjolein Minnaert - Lize Mussche - Camille Paroissien - Paulien Ribbens - Jana Visser

Voor meer over dit project, klik hier

♦ Designer Talk | 24 oktober om 18.00
"Shifting the Colonial Gaze: Discussions of Permanence in Design Practices" wordt georganiseerd door de internationale spelers Project4200 en het Goethe-Institut en gemodereerd door Saskia van Stein.

Residency Talk #7 | 29 oktober om 15.00 uur
Deze zevende editie van onze Residency Talks zullen Erika Roux, Alexander Heil en Jonah Attalla vertellen over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk.

Event(s)

Referentie(s)
v
Dutch design week (DDW)

Residency Talk 7

Tijdens Residency Talks vertellen kunstenaars in een intieme setting over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk. Erika Roux, Jonah Atalla en Alexander Heil spreken tijdens Residency Talk 7. - Erika is een Franse beeldend kunstenaar en filmmaker gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. In 2021/22 was ze artist-in-residence aan de Jan van Eyck academie. In De Fabriek zal ze vertellen over Polder Western, een samenwerkingsproject tussen Erika en Pilar Mata Dupont, dat het genre van de western gebruikt om verschillende zorgen over de stijgende zeespiegel wereldwijd te onderzoeken en weer te geven. - Jonah is een Zwitsers-Egyptische ontwerper, illustrator en visuele journalist. Binnen zijn artistieke praktijk staan politiek journalisme en onderwerpen van de Arabische diaspora centraal. Op transparante wijze ontwikkelt hij visuele vormen om vaak non-fictionele verhalen te vertellen. Hij studeert af aan de Design Acadamy en zal in De Fabriek vertellen over zijn ervaringen als stagiair anno 2022 in Libanon en Egypte. - Alexander is een conceptueel kunstenaar die werkt op het snijvlak van kunst, natuur en architectuur. Hij deed een master ArtScience aan de Koninklijk Conservatorium Den Haag en rondde een bachelor Architectuur aan de Technische Universiteit Berlijn af. In zijn praktijk laat Alexander zich leiden door landschappen en architectuur; hun elementen, hun vormen, de ruimtes die ze creëren en de omringende ruimtes. Hij communiceert zijn bevindingen via installaties, performances, geluidswerken en vele andere media. Tijdens de Dutch Design Week exposeert hij 'The Whalesong Project' en tijdens deze Risdency Talk deelt hij zijn ervaring van het ontwikkelen van dit project met een immateriële Fabriek als geluidssculptuur door de stad van Eindhoven heen.

Referentie(s)
Dutch design week (DDW)

Designer Talk ´Shifting the Colonial Gaze: Discussions of Permanence in Design Practices´

Parallel aan de ´From Beirut: Lebanese Design, Global Stories´ expo, tijdens de Dutch Design Week te zien bij Megawatt Advertising, presenteren Project4200 and Goethe-Institut een paneldiscussie met ontwerpers Siba Sahabi, Rawad Baaklini en Jana Aridi. Het gesprek wordt gemodereerd door Saskia van Stein. Samen bespreken ze welke blinde vlekken het designveld kent als het gaat om wereldwijde inclusie van ontwerpers en hoe deze te tackelen.

Referentie(s)
DDW: Masters Textile Design 2020 + 2021 at LUCA School of Arts, Ghent
Dutch design week (DDW)

DDW: Masters Textile Design 2020 + 2021 at LUCA School of Arts, Ghent

Masters Textile Design 2020 + 2021 at LUCA School of Arts, Ghent, is characterized by an investigative openness and is situated in a multidisciplinary visual arts context. This is reflected in the masterprojects in which innovative design and art practices arise precisely in the cross-fertilization between art and design. Personality, authenticity, experiment, a focus on innovation and a critical awareness are the driving forces of the artistic process. The identity of the medium is investigated as matter and as a carrier of meanings.

16 - 24 October 2021

11.00 - 18.00h