Agenda

Generator

How Doo

Hong Rongman (CH)

How Doo - Hong Rongman ‘How Doo’ een installatie van Hong Rongman in De Fabriek Opening: vrijdag 16 juni, aanvang 20.00 uur. (neem je zwembroek mee...) Vrijdag 16 juni 2017 om 20.00 uur is iedereen van harte welkom in De Fabriek voor de openingspresentatie van How Doo, een installatie van Hong Rongman. How Doo Slechts tien dagen had de Chinese kunstenaar Hong Rongman om zijn piramidevormige installatie in het midden van de grote zaal van de Fabriek op te bouwen. Het resultaat mag er zijn. Piramide De installatie heeft de vorm van een piramide. Rongman koos voor deze vorm omdat die positieve energie geeft. Een piramidevorm trekt energie aan uit zijn omgeving en laat deze via de punt weer vrij de ruimte in. De kubus achtige structuren van de woningen waarin de meeste mensen leven, onderdrukken energie, terwijl een piramidevorm die juist stimuleert. Volgens wetenschappers is die piramide-energie verantwoordelijk voor een gezonder functioneren van lichaamscellen, lichaamsweefsel en organen. Dit kan ook worden toegeschreven aan het effect dat mensen ervaren die in een piramide mediteren: een positieve stroom van harmonieuze energie, die het mogelijk maakt om dieper te ‘focussen’. Dat gevoel wordt in De Fabriek versterkt door het zwembad dat de kunstenaar in de piramide heeft geplaatst. In het bad van 4,50 bij 2,20 meter met een hoogte van 84 centimeter zijn luchtpompen gemonteerd die het water laten borrelen als de bubbels in een glas champagne of de gedachten in je hoofd. De toeschouwer wordt uitgenodigd plaats nemen in het bubbelbad in het centrum van de piramide, misschien in dit geval niet om te mediteren, maar wel om een zee van rust en veiligheid te ervaren. Hong Rongman is docent aan de kunstacademie van Guangzhou. Hij maakt installaties,video’s en werk in de publieke ruimte. Hij haalde zijn Bachelor of Fine Arts (B.F.A.) in 2000 aan de afdeling beeldende kunst van de Universiteit van Xiamen in China en zijn Master of Fine Arts (M.F.A.) aan de AKI kunstacademie van Enschede. Hij exposeerde in diverse steden in China waaronder Wuxi, Guangzhou, Xiamen, Shunde, Shenzhen en Nanjing. Ook was zijn werk te zien in Europese steden als Manchester, Aix en Provence en Londen, en tal van Nederlandse steden waaronder Enschede, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven Opening: vrijdag 16 juni, aanvang 20.00 uur. De Fabriek, Baarsstraat 38, 5615RG, Eindhoven, tel: &31 (0) 40 - 2551530 Een Berg voor Nederland is gratis te bezichtigen op: zaterdag 17, zondag 18, zaterdag 24 en zondag 25 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Event(s)

Referentie(s)
How Doo

How Doo

How Doo - Hong Rongman

‘How Doo’ een installatie van Hong Rongman in De Fabriek

Opening: vrijdag 16 juni, aanvang 20.00 uur.

(neem je zwembroek mee...)

Vrijdag 16 juni 2017 om 20.00 uur is iedereen van harte welkom in De Fabriek voor de openingspresentatie van How Doo, een installatie van Hong Rongman.

How Doo

Slechts tien dagen had de Chinese kunstenaar Hong Rongman om zijn piramidevormige installatie in het midden van de grote zaal van de Fabriek op te bouwen. Het resultaat mag er zijn.

Piramide

De installatie heeft de vorm van een piramide. Rongman koos voor deze vorm omdat die positieve energie geeft.

Een piramidevorm trekt energie aan uit zijn omgeving en laat deze via de punt weer vrij de ruimte in. De kubus achtige structuren van de woningen waarin de meeste mensen leven, onderdrukken energie, terwijl een piramidevorm die juist stimuleert. Volgens wetenschappers is die piramide-energie verantwoordelijk voor een gezonder functioneren van lichaamscellen, lichaamsweefsel en organen. Dit kan ook worden toegeschreven aan het effect dat mensen ervaren die in een piramide mediteren: een positieve stroom van harmonieuze energie, die het mogelijk maakt om dieper te ‘focussen’.

Dat gevoel wordt in De Fabriek versterkt door het zwembad dat de kunstenaar in de piramide heeft geplaatst. In het bad van 4,50 bij 2,20 meter met een hoogte van 84 centimeter zijn luchtpompen gemonteerd die het water laten borrelen als de bubbels in een glas champagne of de gedachten in je hoofd. De toeschouwer wordt uitgenodigd plaats nemen in het bubbelbad in het centrum van de piramide, misschien in dit geval niet om te mediteren, maar wel om een zee van rust en veiligheid te ervaren.

Hong Rongman is docent aan de kunstacademie van Guangzhou. Hij maakt installaties,video’s en werk in de publieke ruimte.

Hij haalde zijn Bachelor of Fine Arts (B.F.A.) in 2000 aan de afdeling beeldende kunst van de Universiteit van Xiamen in China en zijn Master of Fine Arts (M.F.A.) aan de AKI kunstacademie van Enschede.

Hij exposeerde in diverse steden in China waaronder Wuxi, Guangzhou, Xiamen, Shunde, Shenzhen en Nanjing. Ook was zijn werk te zien in Europese steden als Manchester, Aix en Provence en Londen, en tal van Nederlandse steden waaronder Enschede, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven

Opening: vrijdag 16 juni, aanvang 20.00 uur.

De Fabriek, Baarsstraat 38, 5615RG, Eindhoven, tel: &31 (0) 40 - 2551530

Een Berg voor Nederland is gratis te bezichtigen op:

zaterdag 17, zondag 18, zaterdag 24 en zondag 25 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur.