Agenda

Generator

The Pliable Moment

Lisette De Greeuw (NL)
Victor van wassenhove (BE)
Paula Stoffijn (NL)
Daphne Mulder (BE)
Irina Mityayeva (BE)
Nathalie van der Massen (BE)
Fie Malem (BE)
Rosaline Fiems (BE)
Han Decorte (BE)
Lulu Cuyvers (BE)
Fien de Causmaecker (BE)
Lisa Bärschneider (DE)
Laure van Brempt (BE)
Laura van Biervliet (BE)
Lisa Hanze (BE)
Emma van Roey (BE)
Anna Moon (BE)
Julie van den Meutter (BE)
Louise Delhaye (BE)
Lita Hamblok (BE)
Emely van Impe (BE)
Bram van Breda (BE)
Bettie Boersma (NL)
Stella Teunissen (NL)
Expositie georganiseerd door LUCA School of Arts - Textile Design. Tentoonstelling te bezoeken dagelijks van 12:00 tot 21:00 uur. Textiele dimensies in een veranderende tijd. Master en Bachelor graduates. In ‘Het plooibare moment’ presenteren jonge kunstenaars en ontwerpers, van de textielafdeling van LUCA - School of Arts, Gent, BE, onderzoek waarin textiel speels en esthetisch mag zijn, maar waarin textiel ook even vanzelfsprekend aarzelt, hapert en tegenwerkt. Op een ogenblik dat hun carrières alle kanten uitgaan, plooien ze met een zelfde ongeremdheid het textiele medium in diverse richtingen. In hun onderzoek is textiel geen gladgestreken concept met een vooraf gedefinieerde identiteit, maar een context waarin onverwachte dingen worden opgezocht en uiteenlopende disciplines in elkaar opgaan – textiel, sculptuur, in situ interventies, fotografie, grafisch ontwerp, design, mode, architectuur, biotechnologie. Ze zijn overtuigd van deze open visie en gaan er subtiel maar ambitieus mee aan de slag in de inspirerende ruimte van één van de oudste kunstenaarsinitiatieven van Nederland: De Fabriek te Eindhoven. Het project is echter niet alleen beperkt tot textiel en sluit aan bij de interdisciplinaire visie van de opleiding. Er zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met de opleiding Grafisch Ontwerp van LUCA met o.a. de performance: 'The book-making machine' en met alumni die het concept van 'Het plooibare moment’ versterken en die een extra dimensie toevoegen aan de textiele diversiteit. Het concept van ‘Het plooibare moment’ bevraagt de positie van de maker in een moment van sociale, economische en culturele verschuivingen, waarin het ontwerpproces ook gaat over historisch bewustzijn, emotie en actualiteit. Naast de expositie omvat dit project: - een werkperiode in De Fabriek voorafgaand aan DWW, waarin gebouwd, geëxperimenteerd en samengewerkt wordt aan de tentoonstelling vanuit bestaand en nieuw werk. - een ondersteunend programma op donderdag 27 oktober met film en lezingen van o.a. Prof. Anja Veirman en Prof. Lut Pil. http://www.lucatextielgent.be
Event(s)

Referentie(s)
The Pliable Moment

The Pliable Moment

Expositie georganiseerd door LUCA School of Arts - Textile Design.

Tentoonstelling te bezoeken dagelijks van 12:00 tot 21:00 uur.

Textiele dimensies in een veranderende tijd. Master en Bachelor graduates.

In ‘Het plooibare moment’ presenteren jonge kunstenaars en ontwerpers, van de textielafdeling van LUCA - School of Arts, Gent, BE, onderzoek waarin textiel speels en esthetisch mag zijn, maar waarin textiel ook even vanzelfsprekend aarzelt, hapert en tegenwerkt.

Op een ogenblik dat hun carrières alle kanten uitgaan, plooien ze met een zelfde ongeremdheid het textiele medium in diverse richtingen. In hun onderzoek is textiel geen gladgestreken concept met een vooraf gedefinieerde identiteit, maar een context waarin onverwachte dingen worden opgezocht en uiteenlopende disciplines in elkaar opgaan – textiel, sculptuur, in situ interventies, fotografie, grafisch ontwerp, design, mode, architectuur, biotechnologie. Ze zijn overtuigd van deze open visie en gaan er subtiel maar ambitieus mee aan de slag in de inspirerende ruimte van één van de oudste kunstenaarsinitiatieven van Nederland: De Fabriek te Eindhoven.

Het project is echter niet alleen beperkt tot textiel en sluit aan bij de interdisciplinaire visie van de opleiding. Er zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met de opleiding Grafisch Ontwerp van LUCA met o.a. de performance: 'The book-making machine' en met alumni die het concept van 'Het plooibare moment’ versterken en die een extra dimensie toevoegen aan de textiele diversiteit.

Het concept van ‘Het plooibare moment’ bevraagt de positie van de maker in een moment van sociale, economische en culturele verschuivingen, waarin het ontwerpproces ook gaat over historisch bewustzijn, emotie en actualiteit.

Naast de expositie omvat dit project:

- een werkperiode in De Fabriek voorafgaand aan DWW, waarin gebouwd, geëxperimenteerd en samengewerkt wordt aan de tentoonstelling vanuit bestaand en nieuw werk.

- een ondersteunend programma op donderdag 27 oktober met film en lezingen van o.a. Prof. Anja Veirman en Prof. Lut Pil.

http://www.lucatextielgent.be